Ryż jaśminowy
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej.
Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.
SKŁADNIKI
ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1496 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 0,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 80 g,
w tym cukry - 0,1 g
Białko - 6,1 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.