termin ważności: 27.11.2018
SKŁADNIKI
ryż do sushi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz - 0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 79 g,
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.