SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna oliwa z
oliwek z pierwszego tłoczenia charakteryzuje sie niską kwasowością i jest
idealna dla zdrowia i rozwoju dzieci. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek,
uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków
mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3389 kJ /824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w
tym:
- kwasy tłuszczowe
nasycone - 14,1 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,3 g
-
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,2 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry -
0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródeł
światła i ciepła.