SKŁADNIKI
oliwa z oliwek
extra virgin* (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna oliwa z
oliwek z pierwszego tłoczenia charakteryzuje sie niską kwasowością i jest
idealna dla zdrowia i rozwoju dzieci. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek,
uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków
mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 3389 kJ /824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w
tym:
- kwasy tłuszczowe
nasycone - 14,1 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,3 g
-
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,2 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry -
0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu z dala od źródeł
światła i ciepła.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo)
- Kraj producenta
- Włochy
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)