SKŁADNIKI
sorgo (ziarno obłuszczone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1588 kJ / 375 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 10 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.