Łuski babki jajowatej BIO 100 g - BIO PLANET

You may also like
Opis

                                                                                                                                                         

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach.

Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.

Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

 

SKŁADNIKI

łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

ZALECANE SPOŻYCIE

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów. 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Tłuszcz - 0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 1,7 g

w tym cukry - 0,2 g

Błonnik - 85 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0,02 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Indie

Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60

termin ważności: 20.10.2021

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_247
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj