Łuski babki jajowatej BIO 100 g - BIO PLANET

You may also like
Opis

                                                                                                                                                         

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach.

Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.

Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

 

SKŁADNIKI

łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

ZALECANE SPOŻYCIE

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów. 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Tłuszcz - 0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 1,7 g

w tym cukry - 0,2 g

Błonnik - 85 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0,02 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Indie

Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60

termin ważności: 20.10.2021

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_247

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj