SKŁADNIKI
quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 6,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g,
w tym cukry - 1,3 g
Białko - 14 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.