SKŁADNIKI
Ryż*(63%),
soja*(23%),woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae) (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna, bardzo
delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi.
Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne
walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. Długość fermentacji ryżu - kilka
dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W
100g
Wartość energetyczna - 721 kJ /173 kcal
Białko - 7,9
g
Węglowodany - 26,7 g
w tym cukier: 26,7 g
Tłuszcz - 3,8 g
w tym
nasycone kwasy tłuszczowe: 2,5 g
Błonnik - 4,2 g
Sód - 2 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera soję. Produkt może zawierać
gluten.