SKŁADNIKI
jęczmień* (39 %),
soja* (26 %), woda, sól morska, koji (Aspergillus
oryzae) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Miso znane było na
Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Miso to tradycyjna, delikatna pasta
japońska, produkowana z jęczmienia z dodatkiem soi. Produkt poddany
naturalnej fermentacji przez 12 miesięcy. Odpowiedni dla wegan. Źrodło błonnika
pokarmowego. Wysoka zawartość białka. Produkt pasteryzowany. Stosować jako
zamiennik soli.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 718 kJ/ 171 kcal
Tłuszcz - 4,8 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany - 18 g
w tym cukry:
13 g
Błonnik - 4,5 g
Białko - 11 g
Sól - 11,7
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
sezam
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce przez kilka
miesięcy.