SKŁADNIKI
Soja*64%, woda,
sól morska 11%, mąka z prażonego jęczmienia* 0,8%, Koji (Aspergillus oryzae)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna pasta
japońska, produkowana ze sfermentowanej soi. Miso znane było na Dalekim
Wschodzie już od 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ
na zdrowie. Długość fermentacji soi - minimum 1 rok.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 854 kJ (204 kcal)
Białko - 23,6 g
Węglowodany -
5,4 g; w tym cukier: 2 g
Tłuszcz - 9,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe:
1,6 g
Błonnik - 8,2 g
Sód - 4 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt zawiera gluten, jęczmień, soję.