SKŁADNIKI
mąka z sorgo*,
skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka
gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka
ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sypka mieszanka do
przygotowania chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1497 kJ /358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym
cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2
g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
sezam.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać
750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o
konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej
mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w
nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z
formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym miejscu w temperaturze poniżej
25°C.