SKŁADNIKI
mąka
ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*,
mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka
z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka
kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba
świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan
sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól
morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1443 kJ / 341 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 72 g
w tym
cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,3 g
Sól: 2,3
g
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soje, orzechy, nasiona sezamu oraz
łupin.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do
temperatury 225 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół
2. Mieszankę
wymieszać z 475 ml letniej wody za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego
3.
Mieszać ciasto do wyrobienia
4. Ciasto przełożyć do wysmarowanej
tłuszczem (25 x 10 cm) formy do pieczenia
5. Powierzchnię wygładzić łyżką
zwilżoną w wodzie, następnie posmarować ją olejem
6. Ciasto naciąć na środku
za pomocą noża zanurzonego w roztopionym tłuszczu. Chleb piec w nagrzanym
piekarniku do 225 stopni Celsjusza przez 50-60 minut
7. Po upieczeniu
wyjąć chleb z foremy i pozostawić go do wystudzenia.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.