SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum (semolina)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1485 kJ / 352 kcal
Tłuszcz - 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone - 1,8 g
Węglowodany - 63 g
w tym cukry - 0,4 g
Białko - 13
g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.