- do biszkoptów, lekkich ciast
- doskonała do naleśników
Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej.
Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, pizzy.
Przedstawiamy przepis na pizzę doskonałą:
- 500g mąki tortowej Bio Planet
- łyżeczka soli morskiej
- drożdże Bio Vegan
- 2 łyżki oliwy Bio Planete
- 1,5 szklanki ciepłej wody lub mleka - sprawdzamy dolewając stopniowo,aby ciasto nie było za rzadkie, ale też nie za twarde.
Składniki mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Wałkujemy okrągłe placki, smarujemy passatą Alce Nero i posypujemy ziołami i mozarellą. Wkładamy pizzę do pieca nagrzanego do 180stopni na około 14minut. Smacznego!
SKŁADNIKI
mąka pszenna tortowa typ 480* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1419 kJ / 335 kcal
Tłuszcz - 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 1,4 g
Białko - 12 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera alergen: gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.