SKŁADNIKI<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
mąka orkiszowa typ 1850* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu.
W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką orkiszową, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego "orzechowego" smaku.
Mąka orkiszowa używana najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1305 kJ / 311 kcal
Tłuszcz: 2,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
Węglowodany: 71,2 g
w tym cukry: 3 g
Sód: 0,001 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 11,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZEHCOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.