SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy durum*, suszona pokrzywa*(2%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce
Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1457 kJ /343 kcal
Tłuszcz - 1,7
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 70 g
w
tym cukry - 3 g
Błonnik - 4,6 g
Białko - 12 g
Sól -
0,005 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.