SKŁADNIKI
mąka z
pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce
Nero.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1476 kJ/351 kcal
Tłuszcz - 2,1
g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73
g
w
tym cukry - 3,1 g
Błonnik - 2,9 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.