SKŁADNIKI
mąka z pszenicy
durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron w postaci
dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1512 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 1,8
g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,5 g
Węglowodany - 71,2 g
w
tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 3,3 g
Białko - 12,4 g
Sól -
<0,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nie
wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne,
zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna
warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem.Piec w piekarniku w temp.
200 C przez 35 min.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu