- kasztany jadalne zawierają dużo minerałów
- bogate w tłuszcze nienasycone
- smaczna przekąska
Kasztany jadalne zawierają sporą dawkę magnezu i potasu, a także zdrowe tłuszcze nienasycone. Warto wprowadzić je do swojej diety.
Kasztany jadalne polecane są w diecie św. Hildegardy. Kasztany jadalne wzmacniają osłabiony organizm, w tym dobroczynnie wpływają na wątrobę, żołądek, niwelując stany zapalne.
SKŁADNIKI
kasztany jadalne*(54%), cukier winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1108 kJ / 261 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 53 g
Białko - 2,2 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.