- wyśmienita przekąska
- doskonałe źródło magnezu
- smaczny dodatek do ciast
Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem.
Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych.
Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.
SKŁADNIKI
kakao ziarna surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2795 kJ/ 676 kcal
Tłuszcz - 52 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g
Węglowodany - 26 g,
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 26 g
Białko - 13 g
Sól - 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60