- wytrawny smak
- doskonały dodatek do ciast
- idealna przekąska
Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych.
Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.
SKŁADNIKI
kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2805 kJ/ 678 kcal
Tłuszcz - 52 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g
Węglowodany - 29 g,
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik - 23 g
Białko - 12 g
Sól - 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60