Ekologiczna fasolka w sosie pomidorowym
SKŁADNIKI
fasola biała* (50%), woda, pomidory* (27%), cukier*, cebula*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, biały ocet winny*, sól, czosnek w proszku*, pieprz czarny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gotowa do spożycia fasolka. Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym, oparta na tradycyjnym przepisie brytyjskim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 390 kJ / 93 kcal;
Tłuszcz: 1,30 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,10 g;
Węglowodany: 13,50 g;
w tym cukry: 4,90 g;
Błonnik: 5,30 g;
Białko: 4,10 g;
Sól: 0,90 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chodnym miejscu.