Danie z cieciorki w pysznym sosie pomidorowym.
Nasiona cieciorki (nazywane też grochem włoskim) pochodzą z upraw ekologicznych. Podane z ryżem lub pieczywem stanowi smaczne, pełnowartościowe danie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 544 kJ / 129 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 7,1 g
Białko: 5,7 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
SKŁADNIKI
woda, cieciorka* (46%), koncentrat pomidorowy* (23,7%), cebula*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy*, sól morska, bulion wegetariański* [sól morska, syrop glukozowy z kukurydzy*, skrobia kukurydziana*, mieszanka suszonych warzyw* (9%) (marchew* (4%), cebula* (3%), pasternak* (2%), brzeczka*, ekstrakt drożdżowy* (2,5%), przyprawy* (kurkuma*, imbir*, gałka muszkatołowa*, pieprz*), olej słonecznikowy*, zioła* (pietruszka*, lubczyk*, liść laurowy*)], sos sojowy* (woda, soja*, sól), subsancja zagęszczająca: guma guar, zioła* (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, przyprawy*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)