- ekologiczna
- ceniona za zawartość antyoksydantów
- doskonała jako dodatek do wypieków
Ekologiczna matcha uważana jest za skarbnicę antyoksydantów zapobiegających rozwojowi nowotworów i chorób kardiologicznych. Uważana jest również za wspomagającą przemianę materii.
Matcha dodaje energii, a jeśli wydłużymy jej czas parzenia do 8 minut będzie działać odprężająco.
Ekologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli.
Jeśli dodasz mleko uzyskasz smaczną matcha latte :)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody (ok.70-80 st. C), wymieszać szybkimi ruchami do rozpuszczenia proszku i pojawienia się pianki.
Aby przygotować matchę w tradycyjny sposób, należy bambusową łyżeczką wsypać porcję herbaty do podgrzanej uprzednio miseczki, zalać gorącą, lecz nie wrzącą wodą, a następnie roztrzepać specjalną bambusową miotełką. Ten ostatni krok sprawia, że napój ma gładką, jedwabistą konsystencję.
SKŁADNIKI
herbata zielona Matcha w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Chiny
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180