SKŁADNIKI
Cukier trzcinowy* - Paragwaj, kakao odtłuszczone 32% - Republika Dominikany.(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Aromatyczna "gorąca" czekolada to doskonały napój na chłodne, jesienno-zimowe dni. Polecamy z do rozrobienia z wodą lub gorącym mlekiem i dodatkiem szczypty korzennych przypraw. Kakao oraz cukier trzcinowy - składniki wchodzące w skład "gorącej czekolady" pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw, pozyskiwane były według zasad Fair Trade.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1645 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 6,7 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g;
Węglowodany: 72 g;
w tym cukry: 68 g;
Białko: 5,8 g;
Sól: <0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Scop cafe michel, louis de broglie 5, 33600 pessac
- Kraj producenta
- Francja
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)