SKŁADNIKI:
cukier trzcinowy*, kakao* (42%), naturalny aromat karmelowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Karmelowa czekolada na gorąco.
Fair Trade oznacza sprawiedliwe warunki handlowe dla producentów z krajów rozwijających się i stwarza możliwości inwestowania w rozwój lokalnej społeczności oraz stabilną przyszłość.
Kakao pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Wybrzeża Kości Słoniowej, Dominikany, Panamy; cukier trzcinowy pochodzi ze spółdzielni rolniczych z Zambii i Malawi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1649 kJ / 392 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g
Weglowodany: 63,7 g
w tym cukry: 58,2 g
Białko: 7,6 g
Sól: 0,02 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2-3 łyżeczki czekolady rozpuść w gorącym mleku lub wodzie i dobrze wymieszaj. Aby uzyskać zimny napój, schłodź przygotowany wg powyższego przepisu, naturalna czekolada nie rozpuści się w zimnej cieczy.
INFORMACJA ALEGRENNA
Może zawierać soję, orzechy i mleko (łącznie z laktozą).
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.