SKŁADNIKI
algi
morskie spaghetti* (Himanthalia elongata), woda, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt sterylizowany. 25 g produktu zawiera 150 µg jodu, co
pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 90 kJ/22
kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,7 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 1,4
g
Sól: 0,8 g
Jod: 594 µg (396 %)**
** dzienna referencyjna wartość
spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po
otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48
godzin.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Porto-muinos, s.l., pol. o acevedo, parcela 14, 15185 cerceda
- Kraj producenta
- Hiszpania
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)