SKŁADNIKI
algi morskie
dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Suszone algi morskie
dulse zapewniają posiłkom duża ilość cennych wartości odżywczych: białka,
błonnika, witamin i minerałów.
Suszone w temperaturze poniżej
42°C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Namoczyć przez około 5 min.
Po namoczeniu algi
Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 5 minut.
Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 855 kJ / 204 kcal;
Tłuszcz: 0,30 g;
W
tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,10 g;
Węglowodany: 15 g;
W tym cukry: 0
g;
Błonnik: 28 g;
Białko: 21 g;
Sól: 2,4 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu.