Suplement diety. Napar z Gojnika jest znany jako tradycyjny ziołowy napój bałkański. Roślina często nazywana jest również Szałwią Libańską lub Herbatą Górską.
SKŁADNIKI
gojnik* (Sideritis scardica) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Poznaj ciekawostki na temat gojnika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 gałązka (2 g) wystarcza do przygotowania 500 ml naparu. Po przepłukaniu gałązki zimną wodą, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 minut.
ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA
1000 ml naparu (4 g suszu) - nie należy jej przekraczać. Suplement diety zawiera polifenole - substancje wykazujące intensywne działanie antyoksydacyjne. Zalecana dzienna porcja zawiera 100 mg polifenoli.
UWAGA
Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety. Kobiety karmiące i ciężarne przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Batom.pl jÓzef leśniak hurtownia zdrowej żywności, generała augusta fieldorfa-nila 17, 31-209 kr
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)