SKŁADNIKI
izolat białka
serwatkowego w proszku (z mleka)* (* certyfikowany
składnik ekologiczny).
OPIS
Białko serwatkowe jest idealne jako dodatek
do shake proteinowego, do płatków śniadaniowych, jogurtu, pieczywa
lub ciasta.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1750 kJ / 418 kcal
Tłuszcz: 5,5
g
w tym kwasy nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym
cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 87,3 g
Sól: 0,03
g
alanina: 4,11 g
arginina: 1,95 g
kwas
asparaginowy: 8,88 g
kwas glutaminowy: 14,4 g
glicyna: 1,48
g
histydyna: 1,56 g
hydroksyprolina: 0,05 g
cysteina: 1,84
g
izoleucyna: 5,02 g
leucyna: 8,6 g
lizyna: 7,5
g
metionina: 1,77 g
fenyloalanina: 2,56 g
prolina: 4,97
g
seryna: 4,12 g
treonina: 5,72
g
tyrozyna: 2,56 g
walina: 4,7
g
SPOSOB PRZYGOTOWANIA
1,5 miarki
proszku (25 g) dodać do 300-350 ml mleka, napoju sojowego albo
ryżowego i wymieszać.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Po otwarcu przechowywać w suchym miejscu w szczelnie
zamkniętym pojemniku.