SKŁADNIKI
oliwa z
oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
ChNP -
Chroniona Nazwa Pochodzenia.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego
tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i
wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Delikatna
oliwa z oliwek typu cuveé
uzyskuje się przede wszystkim z oliwek odmiany Ogliarola Garganica. Intensywna
i pikantna w smaku zaskakuje delikatnymi nutami zielonego jabłka i migdałów.
Zrównoważone w smaku szczególnie dobrze komponuje się z bruschettą,
makaronami, sałatkami, owocami morza i pizzą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g
Zawiera znikome ilości
węglowodanów, cukrów, białka i soli.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od źródeł ciepła i
światła.
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planete huilerie f. j. moog sa, route de limoux , f-11150 bram
- Kraj producenta
- Francja
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)