SKŁADNIKI
olej
słonecznikowy wysokooleinowy* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ten
uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w
głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian
słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury –
aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po
tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla
aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim masło w kruchych wypiekach
i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w
głębokim tłuszczu mięs, ryb, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków.
Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym
cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać orzeszki ziemne, nasiona sezamu,
migdały, orzechy laskowe i włoskie
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić
przed światłem
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Bio planete huilerie f. j. moog sa, route de limoux , f-11150 bram
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)