NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 50 g - DARY NATURY

You may also like
Description

SKŁADNIKI
nasiona słonecznika* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ekologiczne kiełki słonecznika mają słodki, lekko orzechowy smak. Szczególnie zalecane jako uzupełnienie diet, zwłaszcza wegetariańskiej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.
Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra.
Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki ukazują się po 2-4 dniach.
Przy nasionach grubych np. groch, soja, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik, kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

 

 

Read moreShow less
Product Details
BP_7648

Data sheet

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Reviews
No comments

Menu

Share

QR code

Settings

Click for more products.
No products were found.

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in