SKŁADNIKI
orzeszki ziemne*, orzechy włoskie*, migdały*, orzechy nerkowca*
*certyfikowany składnik ekologiczny
OPIS
Naturalna mieszanka wyłącznie z ekologicznych orzechów. Mus
bogaty jest w wapń, magnez, żelazo, witaminy E, B2.
Nie zawiera sztucznych konserwantów, emulgatorów i barwników. W temperaturze pokojowej nabiera delikatnej
kremowej konsystencji, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem. Może być sotosowany zamiast tradycynego
masła czy margaryny. Polecamy również do sosów, dressingów, sałatek, wypieków, deserów, musli czy jogurtu.
PRODUKT WEGAŃSKI.
ROZWARSTWIENIE MUSU JEST ZJAWISKIEM
NATURALNYM.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 2673 kJ / 646 kcal
Tłuszcz - 54,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 5,7 g
Węglowodany - 12,3 g
w tym cukry - 2,5 g
Błonnik - 9,8 g
Białko - 22,6 g
Sól - < 0,013 g
Żelazo - 3,3 mg (24% RDA)
Magnez - 188 mg (50% RDA)
Witamina E - 21 mg (173% RDA)
Witamina B1 - 0,4 mg (32% RDA)
Witamina B2 - 0,3 mg (20% RDA)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać sezam oraz inne
orzechy