SKŁADNIKI
migdały*(57%), tłuszcz palmowy *, mąka migdałowa*(8%), cukier trzcinowy Cristallino*, cukier trzcinowy Rapadura*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Przepyszny,
ekologiczny krem z migdałów. Zawiera duże ilości wapnia, magnezu i witaminy E.
Doskonale komponuje się z pieczywem, deserami, nadaje się również do
wypieków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2760 kJ / 667 kcal
Tłuszcz - 58 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 16 g
Węglowodany - 16 g
w tym cukier - 12 g
Błonnik - 8,7 g
Białko - 17 g
Sól - < 0,2 g
Żelazo - 4,1 mg (30%*)
Wapń - 241 mg (30%*)
Magnez - 162 mg (43%*)
Witamina E - 16 mg (132%*)
Witamina B2 - 0,6 mg (43%*)
(*Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera
migdały.
Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), orzechy ziemne,
sezam oraz inne orzechy