SKŁADNIKI
Cukier*,
substancja żelująca: agar*, barwnik: sproszkowany burak czerwony*,
kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat truskawkowy, kurkuma mielona*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i
wymieszać.
Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.
Odstawić do
lodówki, aby galaretka stężała.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1587 kJ / 373 kcal
Tłuszcz - 0 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 93 g
w tym cukry - 92
g
Białko - <0,5 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.