SKŁADNIKI
Skrobia
kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt bezglutenowy.
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego,
koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l
zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka
wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać
rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest
przeznaczony do szybkiego zużycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość
energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal;
Tłuszcz: <0,5 g;
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym
cukry: <0,5 g;
Białko: <0,5 g;
Sól: 0,02
g;
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed
słońcem.