SKŁADNIKI
mąka z ryżu
brązowego*, wakame* (0,5%), woda (*certyfikowany składnik
ekologicznych)
OPIS
Makaron może być bazą
do dań z woka, zup z makaronem i sałatek.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron, gotuj przez 3-4
minuty, odcedź makaron na sitku
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1449 kJ / 345 kcal
Tłuszcz - 3,6
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany - 65,5
g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 5,5 g
Białko - 10,9
g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może
zawierać sezam, soję i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.