SKŁADNIKI
Woda
oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron tagliatelle
konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia
rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny
produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada
szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i
składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku,
przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II
: Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej
potrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do
ulubionej potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 35 kJ/9 kcal
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy
nasycone: 0 g;
Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 4
g;
Białko: 0,2 g;
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po
otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2
dni