SKŁADNIKI
mąka jaglana*,
naturalna woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-7 min.,
al. dente – 4 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać
zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartosc energetyczna: 1514 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 3,2
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 70 g
w tym cukry:
0,5 g
Błonnik: 1,90 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Data sheet
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Fabijański spÓłka z ograniczoną odpowiedzialnością, lwÓwecka 6, 58-506
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)