SKŁADNIKI
woda, ryż*
(12%), A. oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
4,4% kwasu
octowego
Genmai Su jest octem o miodowym kolorze i łagodnym i orzeźwiającym
smaku, który jest wynikiem rodzaju użytego ryżu i sposobem wytwarzania. Jest
mniej kwaśny niż zwykły ocet.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartosc energetyczna: 67 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: < 0,1
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Weglowodany: 0,20 g
w tym
cukry: 0,1 g
Białko: 0,50 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 25
st. C.
INFORMACJA ALLERGENNA
Może
zawierać drożdże.