SKŁADNIKI
ryż
biały* (96,5 %), otręby z ryżu brązowego* 3,5 % (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie
zawiera 4 porcje produktu. Jedna porcja wynosi 56 g.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1531 kJ/ 366
kcal
Tłuszcz: 3,1 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 0,9
g
Węglowodany: 76,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 4,6
g
Białko: 7,9 g
Sól: 0 g
Mangan: 3,2 mg (161
%)**
Witamina B6: 1,1 mg (79 %)**
Fosfor: 366 mg (52 %)**
Tiamina:
0,3 mg (29 %)**
Cynk: 1,9 mg (19 %)**
** dzienna referencyjna wartość
spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować wodę odmierzając 4 szklanki na 100 g
makaronu. Do gotującej się wody wrzucić makaron, dodać łyżeczkę oleju i
delikatnie wymieszać. Gotować 6 -9 minut lub do uzyskania odpowiedniej
konsystencji. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Podawać z sosem
lub z polewą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Chacha thai ltd. 279/2 moo 8, t.muang chum, a. wiang chai, chiang rai 57210 wiang chai - thailand
- Kraj producenta
- Hongkong
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)