MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5
%, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323
kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4
g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 12
g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,003 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli,
łyżkę oliwy z
oliwek i
makaron. Gotować 9 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu
makaron odcedzić i doprawić według
uznania.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Pasta natura srl, via cantarane, 1, 12020 villafalletto cn
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)