- syrop klonowy o intensywnym smaku
Syrop klonowy wytwarzany z soku klonowego doskonale nadaje się do naleśników, placków drożdżowych, gofrów i innych dań słodkich. Można nim osłodzić napoje, zyskują ciekawy smak.
Syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż miód,zawiera dużo manganu, cynku, magnezu i witamin z grupy B.
Czy wiesz, że aby otrzymać 1 litr syropu potrzeba 20 - 50 litrów soku klonowego!
W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian.
Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor)
Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor)
Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1040 kJ / 248 kcal;
Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
Węglowodany: 61,0 g;
w tym cukry:
Białko:
Sól:
SKŁADNIKI
100% koncentrat soku z klonu* Typ C
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Horizon natuurvoeding bv, lage dijk-noord 20a, 3401 va ijsselstein
- Kraj producenta
- Holandia
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)