Syrop z cebuli
Przepis na syrop z cebuli jest znany od pokoleń. Surowa cebula zawiera minerały takie jak cynk, sód, potas, magnez, żelazo, wapń oraz fosfor.
Poza tym, w jej składzie można znaleźć duże pokłady witaminy C, B, PP oraz prowitaminy A. Dzięki olejkom lotnym, syrop z cebuli działa bakteriobójczo.
Przede wszystkim jednak oczyszcza górne drogi oddechowe, zmniejszając zarówno kaszel suchy jak i mokry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 790 kJ / 188 kcal
Tłuszcz: <0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 45,7 g
w tym cukry: 44,5 g
Białko: 0,9 g
Sól: <0,1 g
UWAGI
Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
SKŁADNIKI
sok z cebuli* 54,6%, cukier trzcinowy*, sok z pigwowca* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Mirosław angielczyk dary natury, koryciny 73, 17-315 grodzisk
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)