SKŁADNIKI
pektyna amidowana
100%
OPIS
pektyna otrzymywana z
pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące,
przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący
do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także
nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów
mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są
całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję,
seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłoodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Nie ma
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Batom.pl jÓzef leśniak hurtownia zdrowej żywności, generała augusta fieldorfa-nila 17, 31-209 kr
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)