SKŁADNIKI
Kapusta kiszona*,
sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawiera witaminy C,
B12, B6 nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność
organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu
nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych krwinek oraz wrost
komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa
moczopędnie i odkwaszająco. Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków
trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy
infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki
bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 67 kJ / 16
kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym
cukry: <0,5 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp.
4ºC
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o. zakład produkcyjny ciechocin, ciechocin 32, 87-408 ciechocin
- Kraj producenta
- Polska
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)