SOK Z CZERWONEJ KAPUSTY KISZONEJ Z MORINGĄ BIO 200 ml - BIO FOOD

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
sok z czerwonej kapusty kiszonej*, mornga*, sól  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
KISZONA KAPUSTA: Zawiera witaminy C, B12, B6, nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych krwinek oraz wzrost komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco. Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej. Sproszkowane liście moringi są bardzo cenne dla zdrowia z uwagi na zawartość składników takich jak:
kaempferol - silny przeciwutleniacz zmniejszający stan zapalny i mogący hamować rozprzestrzenianie się komórek rakowych
rhamnetin który wykazuje potencjał do niszczenia raka prostaty
isoquercetin któy oddziałuje na raka pęcherza moczowego

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 59,98 kJ / 13,93 kcal
Tłuszcz: 0,02 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,01 g
Węglowodany: 1,87 g
w tym cukry: 1,19 g
Białko: 1,26 g
Sól: 0,13 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać  w temp. 4 stopni Celsjusza.

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_9632

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Żywność ekologiczna bio food sp. z o.o. zakład produkcyjny ciechocin, ciechocin 32, 87-408 ciechocin
Kraj producenta
Polska
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj