SOS SOJOWY SHOYU BIO 250 ml - ARCHE

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Oryginalny produkt japoński.
Sos sojowy to składnik, bez którego japońska kuchnia nie istnieje. Jest dokładnie tym, czym dla kuchni europejskiej jest sól i pieprz.
Idealnie nadaje się do potraw z mięs, ryb, warzyw i wodorostów. Może być spożywany sam jako dip np. do sushi czy sashimi albo w połączeniu z innymi składnikami.
Odrobina sosu sojowego dodana do potrawy podniesie jej walory smakowe i nada charakterystyczny orientalny posmak oraz lekko brązowy kolor.
Stosując sos sojowy należy pamiętać, by dodawać go zawsze na końcu, bowiem długie gotowanie spowoduje, że sos sojowy całkowicie zdominuje całą potrawę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 262 kJ / 62 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Weglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 9,50 g
Sól: 12,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, poniżej 25 st. C

INFORMACJA ALLERGENNA
Zawiera: gluten, soję

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_1888

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Arche naturprodukte gmbh, liebigstraße 5a, 40721 hi
Kraj producenta
Niemcy
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj