MARANTA - SKROBIA Z KORZENIA BEZGLUTENOWA BIO 150 g - TERRASANA

You may also like
Opis

SKŁADNIKI
100 % maranta (skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Maranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw:  klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci. W diecie bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych produktach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1535 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,4 g

Białko: 0,3 g
Sól: 0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, a następnie dodać do gorącego dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dowiedz się więcejShow less
Szczegóły produktu
BP_19146

Opis

Wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
Wegański
Tak
Producent - nazwa i adres
Terrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden
Kraj producenta
Holandia
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)
Opinie
Brak komentarzy

Menu

Udostępnij

Kod QR

Ustawienia

Kliknij po więcej produktów.
No products were found.

Utwórz darmowe konto aby zapisać w ulubionych.

Zarejestruj

Utwórz darmowe konto, aby korzystać z listy życzeń.

Zarejestruj