SKŁADNIKI
100 % maranta
(skrobia z korzenia)* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Maranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana
do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i
sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla
dzieci. W diecie
bezglutenowej świetnie sprawdza się w charakterze zagęstnika, a także
zamiennika mąk glutenowych. Działa w minusowych temperaturach i zapobiega
tworzeniu się kryształków lodu w zamrażanych
produktach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1535 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 88,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 3,4 g
Białko: 0,3
g
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1
łyżkę maranty wymieszać z 250 ml zimnej wody, a następnie dodać do gorącego
dania i podgrzewać do momentu, aż zgęstnieje.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Certyfikat bio
- Jest
- Wegański
- Tak
- Producent - nazwa i adres
- Terrasana healthfood leimuiden b.v., waaier 10, 2451 leimuiden
- Kraj producenta
- Holandia
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (w składnikach)
- Bez glutenu (deklaracja)
- Bez glutenu (deklaracja)